Będę uzupełniać tę stronę w miarę możliwości, bez ciśnienia i napinki :)
Na początku co warto mieć w szafie kuchennej?
- sól i pieprz a także kostkę rosołową (nie oszukujmy się, nie zawsze mamy czas na 3 godzinne gotowanie rosołu)
- suszone warzywa (sprzedają takie, jak nie macie ani pietruchy, ani marchewki, super rzecz)
- tackę warzyw rosołowych (podstawa znakomitej większości zup)
- puszka krojonych pomidorów (przydaje się do dużej ilości zup)
- mrożony groszek, mrożoną fasolkę
- mrożone udko z kurczaka opcjonalnie inne zupne mięso, byle nie gulaszowe
- drobny makaron
- kasza manna, chociaż może być też mąka i z tego zasmażka
- śmietana do zupy
- fajny garnek z pasującą pokrywką
- ściereczkę
- mikser z pokrętłem do rozdrabniania zupy ( nie musi być to żaden inny wymyślny sprzęt, powiem więcej, im bardziej wymyślne tym gorzej się obsługuje i człowiek się wkurza)
- dobry nóż i obieraczka do warzyw